Tyúkmászóka

Ezen a héten fenyő és tuja gallyakból és tönkökből készítettünk egy tyúkmászókát, hogy tudjanak rajta sétálgatni, pihenni a csirkék. Már birtokba is vették a csibék az új tereptárgyat, vidáman sétálgatnak, nézelődnek rajta. A nagyok előszeretettel porfürdőznek eme alkalmatosság előtt, nagyon jól elvannak egymás mellett.

Tyúkmászóka
A tyúkmászóka

Volt már olyan is, hogy kukorékolni próbált Tarajas ezen a mászókán állva, peckesen kihúzta magát, felszegte a fejét, és teljesen kakasos stílusban (persze még hangtalanul) kinyitotta a csőrét, olyan volt mintha kukorékolt volna. Most már nagyon valószínű, hogy Tarajasból kiskakas lesz, mert egyre nagyobb a különbség a két kiscsibe termete, tarajának és farktollainak mérete és tarajacskáik pirosassága között.

Hangtalanul kukorékoló kiskakas
Hangját próbálgató Tarajas

Egy kis kitérő: Reméljük, hogy Tyúkanyó is elkezd tojni nemsokára, mert már 26. hetében jár.
Ha rendszeresen szoktátok nézni a blogot, észrevehettétek, hogy mostanában csak elég ritkán tojik Kotkoda, szerintünk azért, mert a napokban az évszakhoz képest meglehetősen hideg és felhős volt az idő, így több energiáját köti le önmaga felfűtése, melegen tartása.

Két tyúk természetes környezetben egy tyókmászóka mellett
Kotkoda és Tyúkanyó a mászóka lábánál

Ezen a héten ezt az új kreálmányunkat szerettem volna bemutatni, találkozunk jövő héten, egy új Tyúkötlettel!

Két kiscsibe egy tyúkmászóka tetején
Kiscsibék a létra tetején

Megjegyzések

  1. Nagyon kreatív!!! Látszik, hogy a csirkék nagyon kedvelik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszik az "alkotás"! A tyúkok eleinte csak kerülgették, de aztán felfedezték, s most már ez az egyik kedvenc helyük.

      Törlés
  2. Nagyon jó dolguk van a tyúkól lakóinak...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések

Tyúktetű!

Automata tyúkólajtó

TyúkÉtlap