Tartási elképzelésünk

Ebben a bejegyzésemben arról szeretnék írni egy kicsit, hogy mi hogyan is képzeltük el a tyúkok tartását, takarmányozását, hogy egészségesek, és boldogok legyenek.

A csúkcsalád eszik
TyúKonyha

Először is arra próbálunk törekedni, hogy úgy tudjanak élni, táplálkozni, mintha nem egy városban, hanem a természetben élnének. Ezért nagy teret szeretnénk biztosítani nekik, most festettük le a nagy kifutóhoz szükséges kerítéseket, hogy mihamarabb még szabadabban tudjanak mozogni.

Kerítésfestés
Festjük a tyúKerítést

Táplálkozásukat is próbáljuk minél változatosabbá tenni, éppen ezért saját kezűleg állítottunk össze nekik egy 26 féle magból álló keveréket. Így reményeink szerint olyan magokat tudnak majd fogyasztani, amilyenekhez csak kedvük van, mintha egy nagy réten csipegetnének. Nem adunk nekik mesterséges alapanyagokból álló keverékeket, tojótápot, mindenféle vitaminokat, fehérjéket. Zöld növényeket is adunk nekik, főleg a konyhában keletkezett zöldhulladékokat, így ezek sem vesznek kárba. Füvet is szoktak csipegetni, úgyhogy még ezzel is kiegészül táplálékuk.

Eszik egy tyúk
Finom magvak

Úgy szeretnénk takarmányozni őket, hogy csak olyan magokat, növényeket kapjanak, amiket saját maguktól a természetben is meg tudnának szerezni.

Két kiscsibe
Együtt a legjobb!

Megjegyzések

  1. Szerintem nagyon okosan gondolkodtatok, így biztos, hogy jól érzik magukat a kis tyúkpalotájukban.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések

Tyúktetű!

Automata tyúkólajtó

TyúkÉtlap