Önetető

Készítettünk egy önetetőt fából a tyúkoknak, hogy kényelmesebb legyen a takarmányozásuk, ne kelljen minden nap egy-egy merőkanál ennivalót adni nekik. Utólag elnézve kicsit nagyra sikerült, de legalább sokáig ki fognak tartani a benne lévő magvak.

Magok egy fából készült önetetőben
Magtár

Azért készítettük fából, hogy ez is a lehető legtermészetesebb legyen, próbáljuk mellőzni a műanyagok használatát a tyúkólban.

Egy tyúk áll egy önetető mögött
Tyúk és etető

Az etető szélét lambériadarabokból csináltuk, a többi darabját pedig farostlemezből készítettük. Miután összeraktuk, háromszor lelarúroztuk egy vízbázisú lazúrral, hogy minél időjárásállóbb legyen. Mint a képeken is látható, a teteje felnyitható, hogy könnyen bele lehessen tölteni a magvakat.

Önetető felnyitott fedéllel
Felülről belekukkantva...

Nagy örömmel vették használatba a tyúkocskák az új etetőt, boldogan falatoznak belőle. Kotkoda és Tyúkanyó kényelmesen eléri a csemegéket, a kiscsibék pedig úgy szokták megoldani az étkezést, hogy ráülnek az etető szélére, és úgy csipegetnek.

Egy tyúk eszik egy önetetőből
Az első ebéd az önetetőből

Megjegyzések

  1. Helyes, nem is kell a sok műanyag.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is így vélekedtünk, műanyagnak elég az önitató (azt sajnos nem lehet fából csinálni).

      Törlés
  2. Szuperül néz ki és szerintem méretre is pont jó. Majd ha a két kicsi is felnő, akkor még jó is lesz, hogy több mag elfér benne. Az tuti, hogy nagyon jó dolguk van a tyúkocskáknak.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések

Tyúktetű!

Automata tyúkólajtó

TyúkÉtlap