Havi mérleg 1. | 2020. június

Havi mérleg sorozatunkban minden hónap végén szeretnénk írni az elmúlt hetekben történtekről, a tyúkok tojáshozamáról, fejlődéséről, viselkedéséről. Megkésve bár, de ez az első rész, amelyben a 2020 júniusában történteket szeretném összefoglalni, s pár következtetést, véleményt leírni a tyúkokkal kapcsolatban.

Két aranyos kiscsibe feje
De szép a táj így felülről!

Ez volt az első teljes hónapjuk a tyúkoknak nálunk. Eleinte még szokatlan volt az új környezet nekik, de hamar megszokták az új helyet, összebarátkoztak, s most már teljes egyetértésben, boldogságban élik mindennapjaikat. Nagyon jól mutatja azt, hogy mennyire összeszoktak, hogy Kotkoda "örökbefogadta" a kiscsibéket, saját anyjukként gondozta, etette őket. Készítettem egy diagramot Kotkoda tojáshozamáról:

A tyúkok tojáshozama 2020 júniusában

Mint ahogy látszik is a kimutatáson, Kotkoda nagyjából három és fél hétig tojt még miután hozzánk került, s mielőtt elkezdte pátyolgatni a csibéket. Az is kiolvasható az ábrából, hogy átlagosan kétnaponta volt egy tojás, ez kimondottan jó aránynak számít.

Kiscsibék magokat keresnek
Hol a mag? Ott a mag!

Röviden és tömören összefoglalva ezek történtek júniusban a tyúkudvarban, de persze még napokig sorolhatnám az érdekes tyúktörténeteket, hogy milyen események, érdekességek voltak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Tyúktetű!

Automata tyúkólajtó

TyúkÉtlap