Tarajas költözik

Mozgalmas hónapot tudhatunk magunk mögött. Ennek fő motívuma Tarajas új helyre kerülése volt, s az ezzel járó utazás. De lássuk csak, mik is voltak ennek az előzményei? Hogyan is történt ez az egész kiruccanás?
 
Tyúkok a kakas körül
Már meg is barátkoztam az új tyúkokkal

Nos hát, kezdjük az elején! Igazából már várható volt ez a lépés, mivel amikor megvettük kis pelyhes csibéinket, még álmunkban sem gondoltunk arra, hogy idővel akár ekkora kakasokká cseperednek. Két kakashoz pedig legalább húsz tyúk kellene, amennyit pedig nem tervezünk tartani kis baromfiudvarunkban. Így hát gondoltunk egyet, s egy napon beültettük ketreckéjébe Tarajast, s elvittük egyik falusi ismerősünk tyúkudvarába, ahol méltó körülmények között, nyugodtan élheti tovább mindennapjait, s még a fazékba kerüléstől sem kell félnie egyetlen kakas lévén. Ám nem kell véglegesen elbúcsúznunk tőle, olvasóink ezután is találkozhatnak majd Tarajasos fényképekkel blogunkon, mivel időnként majd rokonaink küldenek ilyen fotókat. Kakaskánk útjáról egy videós összeállítást is készítettünk, így emlékezve meg a vele töltött szép napokról, s így állítva örök emléket nagy utazásáról.


Azonban nem kellett üres kosárral hazamennünk, ugyanis Tarajasért cserébe kaptunk két szép tyúkot! Sajnos fajtájukról és korukról nem kaptunk semmi információt, de így is szeretettel fogadtuk őket, s ők meg is hálálták ezt, mivel ma és tegnap tojtak egy-egy tojást. Így hát Tyúknaplónkat is kibővítettük két újabb oszloppal, melyben újdonsült barátaink tojáshozamát lehet nyomon követni; s Napi tyúk oldalunkon is szerepelnek majd ezután ők is. Természetesen már nevet is adtunk nekik; a sötétebb nyakú, kisebb tarajú tyúkot Kistaréjnak, míg a világosabb tollszínű, nagyobb tarajú tyúkot Nagytaréjnak hívjuk ezután.
 
Tyúkok szállítóketrecben
Két új barátunk

Ezek történtek tyúkjainkkal és kakasainkkal a közelmúltban, s így utazott egy jó nagyot Tarajas is. Hamarosan ismét jelentkezünk, addig is jó videónézést!

Megjegyzések

  1. Nagyon ügyesen költöztettétek a kakaskát. Örülök én is hogy szép helyre, sok-sok tyúkanyó örömére lelt új otthonra...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, igyekeztünk számára a lehető legjobb helyet találni. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések

Tyúktetű!

Automata tyúkólajtó

TyúkÉtlap