Búcsú Kistaréjtól

Eme cikkünkben egy szomorú hírt kell, hogy közöljünk veletek. Mégpedig azt, hogy április végén Kistaréjt elkapta egy ragadozó.

Falusi tyúk

Úgy történt az eset, hogy egy pénteki hajnalon nagy ricsajra lettünk figyelmesek, ami pedig meglepő volt, mert reggelente legfeljebb Picirkus szokott kukorékolni. A történethez hozzá kell azt tenni, hogy akkor még nyitva hagytuk a tyúkok házikóját éjszakára, mert amíg zárva tartottuk őket, reggelente legtöbbször már nagyon türelmetlenül várták a kiengedést. Tehát a hangoskodásra kiszaladtunk, viszont akkor már rögtön látszódott, hogy valami nagy baj van: szerte-szét tollak hevertek, Picirkus pedig teljesen fel volt dúlva. Nagytaréj csak lapult a tyúkudvar védelmezőjéhez, Kistaréjt viszont nem találtuk sehol. Csak egy idő után vettük észre, hogy valószínűleg bemenekülhetett az utólag épített póttyúkól jobb oldalán lévő, a föld és a redőnyök közötti résbe, azonban ott elkapta a támadó.

Kapirgáló falusi tyúk
Kapirgálj ezután is sokat, Kistaréj!

Az egészben pusztán az volt furcsa, hogy úgy tűnt, Kistaréjnak csak a tollait tépte ki az üldöző, mivel nem láttunk rajta sérüléseket. Azonban sajnos már nem tudtunk rajta segíteni, mert - az előbbiek ellenére - már nem élt szegény.
Így hát állítson méltó emléket szeretett tyúkunknak eme rövid videós összeállítás:

Megjegyzések

  1. Sajnálom a tyúkocskádat, biztosan valamiféle nyest vagy görény lehetett a bűnös. Szépen búcsúztattad...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is nagyon sajnáltuk szegényt, hiányozni fog... :(

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések

Tyúktetű!

Automata tyúkólajtó

TyúkÉtlap